Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 2

Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 2

Notes: Hi all, Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 2 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure DevOps Engineer Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-3

21. DRAG DROP – Your company has four projects. The version control requirements for each project are shown in the following table.
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 21
You plan to use Azure Repos for all the projects.
Which version control system should you use for each project? To answer, drag the appropriate version control systems to the correct projects. Each version control system may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 21.1
Answer:
Box 1: TVFS
Box 2: GIT
Box 3: GIT
Box 4: GIT

22. You have an Azure Resource Manager template that deploys a multi-tier application. You need to prevent the user who performs the deployment from viewing the account credentials and connection strings used by the application. What should you use?

A. Azure Key Vault
B. a Web.config file
C. an Appsettings.json file
D. an Azure Storage table
E. an Azure Resource Manager parameter file

Answer: A

23. HOTSPOT – Your company is creating a suite of three mobile applications. You need to control access to the application builds. The solution must be managed at the organization level. What should you use? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 23
24. DRAG DROP – You are configuring Azure DevOps build pipelines. You plan to use hosted build agents. Which build agent pool should you use to compile each application type? To answer, drag the appropriate build agent pools to the correct application types. Each build agent pool may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 24
Answer:
Box 1: Hosted macOS
Box 2: Default

25. You integrate a cloud-hosted Jenkins server and a new Azure DevOps deployment. You need Azure DevOps to send a notification to Jenkins when a developer commits changes to a branch in Azure Repos. Solution: You create an email subscription to an Azure DevOps notification. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

26. You integrate a cloud-hosted Jenkins server and a new Azure DevOps deployment. You need Azure DevOps to send a notification to Jenkins when a developer commits changes to a branch in Azure Repos. Solution: You create a service hook subscription that uses the code pushed event. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

27. You integrate a cloud-hosted Jenkins server and a new Azure DevOps deployment. You need Azure DevOps to send a notification to Jenkins when a developer commits changes to a branch in Azure Repos.
Solution: You add a trigger to the build pipeline. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

28. You are automating the build process for a Java-based application by using Azure DevOps. You need to add code coverage testing and publish the outcomes to the pipeline. What should you use?

A. Cobertura
B. Bullseye Coverage
C. MSTest
D. Coverlet
E. NUnit
F. Coverage.py

Answer: A

29. Your company uses Azure DevOps. Only users who have accounts in Azure Active Directory can access the Azure DevOps environment. You need to ensure that only devices that are connected to the on-premises network can access the Azure DevOps environment. What should you do?

A. Assign the Stakeholder access level to all users.
B. In Azure Active Directory, configure risky sign-ins.
C. In Azure DevOps, configure Security in Project Settings.
D. In Azure Active Directory, configure conditional access.

Answer: D

30. You are automating the testing process for your company. You need to automate UI testing of a web application. Which framework should you use?

A. JaCoco
B. Selenium
C. Xamarin.UITest
D. Microsoft.CodeAnalysis

Answer: B

31. You have an Azure DevOps organization named Contoso, an Azure DevOps project named Project1, an Azure subscription named Sub1, and an Azure key vault named vault1. You need to ensure that you can reference the values of the secrets stored in vault1 in all the pipelines of Project1. The solution must prevent the values from being stored in the pipelines. What should you do?

A. Create a variable group in Project1.
B. Add a secure file to Project1.
C. Modify the security settings of the pipelines.
D. Configure the security policy of Contoso.

Answer: A

32. DRAG DROP –
You are configuring Azure Pipelines for three projects in Azure DevOps as shown in the following table.
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 32
Which version control system should you recommend for each project? To answer, drag the appropriate version control systems to the correct projects. Each version control system may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 32.1
Answer:
Box 1: Git in Azure Repos
Box 2: Github Enterprise
Box 3: Assembla Subversion

33. Your team uses an agile development approach. You need to recommend a branching strategy for the team’s Git repository. The strategy must meet the following requirements.

  • Provide the ability to work on multiple independent tasks in parallel.
  • Ensure that checked-in code remains in a releasable state always.
  • Ensure that new features can be abandoned at any time.
  • Encourage experimentation.

What should you recommend?

A. a single long-running branch
B. multiple long-running branches
C. a single fork per team member
D. a single-running branch with multiple short-lived topic branches

Answer: D

34. Your company has a project in Azure DevOps for a new web application. The company identifies security as one of the highest priorities. You need to recommend a solution to minimize the likelihood that infrastructure credentials will be leaked. What should you recommend?

A. Add a Run Inline Azure PowerShell task to the pipeline.
B. Add a PowerShell task to the pipeline and run Set-AzureKeyVaultSecret.
C. Add a Azure Key Vault task to the pipeline.
D. Add Azure Key Vault references to Azure Resource Manager templates.

Answer: D

35. DRAG DROP – You provision an Azure Kubernetes Service (AKS) cluster that has RBAC enabled. You have a Helm chart for a client application. You need to configure Helm and Tiller on the cluster and install the chart. Which three commands should you recommend be run in sequence? To answer, move the appropriate commands from the list of commands to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 35
Answer:
Box 1: Kubectl create
Box 2: helm init
Box 3: helm install

36. You need to recommend an integration strategy for the build process of a Java application. The solution must meet the following requirements:

  • The builds must access an on-premises dependency management system.
  • The build outputs must be stored as Server artifacts in Azure DevOps.
  • The source code must be stored in a Git repository in Azure DevOps.

Solution: Configure an Octopus Tentacle on an on-premises machine. Use the Package Application task in the build pipeline. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

37. You need to recommend an integration strategy for the build process of a Java application. The solution must meet the following requirements:

  • The builds must access an on-premises dependency management system.
  • The build outputs must be stored as Server artifacts in Azure DevOps.
  • The source code must be stored in a Git repository in Azure DevOps.

Solution: Install and configure a self-hosted build agent on an on-premises machine. Configure the build pipeline to use the Default agent pool. Include the Java Tool Installer task in the build pipeline. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

38. You need to recommend an integration strategy for the build process of a Java application. The solution must meet the following requirements:

  • The builds must access an on-premises dependency management system.
  • The build outputs must be stored as Server artifacts in Azure DevOps.
  • The source code must be stored in a Git repository in Azure DevOps.

Solution: Configure the build pipeline to use a Hosted VS 2017 agent pool. Include the Java Tool Installer task in the build pipeline. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

39. You are designing the development process for your company. You need to recommend a solution for continuous inspection of the company’s code base to locate common code patterns that are known to be problematic. What should you include in the recommendation?

A. Microsoft Visual Studio test plans
B. Gradle wrapper scripts
C. SonarCloud analysis
D. the JavaScript task runner

Answer: C

40. Your company builds a multi-tier web application. You use Azure DevOps and host the production application on Azure virtual machines. Your team prepares an Azure Resource Manager template of the virtual machine that you will use to test new features. You need to create a staging environment in Azure that meets the following requirements:

  • Minimizes the cost of Azure hosting
  • Provisions the virtual machines automatically
  • Uses the custom Azure Resource Manager template to provision the virtual machines

What should you do?

A. In Azure Cloud Shell, run Azure CLI commands to create and delete the new virtual machines in a staging resource group.
B. In Azure DevOps, configure new tasks in the release pipeline to deploy to Azure Cloud Services.
C. From Azure Cloud Shell, run Azure PowerShell commands to create and delete the new virtual machines in a staging resource group.
D. In Azure DevOps, configure new tasks in the release pipeline to create and delete the virtual machines in Azure DevTest Labs.

Answer: D

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *