Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 1

Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 1

Notes: Hi all, Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 1 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure DevOps Engineer Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-3

1. You use Azure Artifacts to host NuGet packages that you create. You need to make one of the packages available to anonymous users outside your organization. The solution must minimize the number of publication points. What should you do?

A. Change the feed URL of the package
B. Create a new feed for the package
C. Promote the package to a release view.
D. Publish the package to a public NuGet repository.

Answer: B

2. Your company plans to use an agile approach to software development. You need to recommend an application to provide communication between members of the development team who work in locations around the world. The applications must meet the following requirements:

  • Provide the ability to isolate the members of different project teams into separate communication channels and to keep a history of the chats within those channels.
  • Be available on Windows 10, Mac OS, iOS, and Android operating systems.
  • Provide the ability to add external contractors and suppliers to projects.

Integrate directly with Azure DevOps. What should you recommend?

A. Microsoft Project
B. Bamboo
C. Microsoft Lync
D. Microsoft Teams

Answer: D

3. DRAG DROP – You need to recommend project metrics for dashboards in Azure DevOps.
Which chart widgets should you recommend for each metric? To answer, drag the appropriate chart widgets to the correct metrics. Each chart widget may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 3
Answer:
Box 1: Lead Time
Box 2: Cycle Time
Box 3: Burndown

4. You manage build pipelines and deployment pipelines by using Azure DevOps. Your company has a team of 500 developers. New members are added continually to the team. You need to automate the management of users and licenses whenever possible. Which task must you perform manually?

A. modifying group memberships
B. adding users
C. assigning entitlements
D. procuring licenses

Answer: A

5. DRAG DROP – You need to increase the security of your team’s development process.
Which type of security tool should you recommend for each stage of the development process? To answer, drag the appropriate security tools to the correct stages. Each security tool may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 5

6. HOTSPOT – Your company uses Team Foundation Server 2013 (TFS 2013). You plan to migrate to Azure DevOps. You need to recommend a migration strategy that meets the following requirements:

  • Preserves the dates of Team Foundation Version Control change sets.
  • Preserves the changes dates of work items revisions
  • Minimizes migration effort
  • Migrates all TFS artifacts

What should you recommend? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 6
Answer:
Box 1: Upgrade TFS to the most recent RTW release.
Box 2: Use the TFS Database Import Service

7. You are developing a multi-tier application. The application will use Azure App Service web apps as the front end and an Azure SQL database as the back end. The application will use Azure functions to write some data to Azure Storage. You need to send the Azure DevOps team an email message when the front end fails to return a status code of 200. Which feature should you use?

A. Service Map in Azure Log Analytics
B. Availability tests in Azure Application Insights
C. Profiler in Azure Application Insights
D. Application Map in Azure Application Insights

Answer: B

8. During a code review, you discover many quality issues. Many modules contain unused variables and empty catch blocks. You need to recommend a solution to improve the quality of the code. What should you recommend?

A. In a Grunt build task, select Enabled from Control Options.
B. In a Maven build task, select Run PMD.
C. In a Xcode build task, select Use xcpretty from Advanced.
D. In a Gradle build task, select Run Checkstyle.

Answer: B

9. Your company has an on-premises Bitbucket Server that is used for Git-based source control. The server is protected by a firewall that blocks inbound Internet traffic. You plan to use Azure DevOps to manage the build and release processes. Which two components are required to integrate Azure DevOps and Bitbucket? Each correct answer presents part of the solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. a deployment group
B. a Microsoft-hosted agent
C. service hooks
D. a self-hosted agent
E. an External Git service connection

Answer: D E

10. Your company plans to use an agile approach to software development. You need to recommend an application to provide communication between members of the development team who work in locations around the world. The applications must meet the following requirements:

  • Provide the ability to isolate the members of different project teams into separate communication channels and to keep a history of the chats within those channels.
  • Be available on Windows 10, Mac OS, iOS, and Android operating systems.
  • Provide the ability to add external contractors and suppliers to projects.
  • Integrate directly with Azure DevOps.

What should you recommend?

A. Microsoft Project
B. Bamboo
C. Octopus
D. Slack

Answer: D

11. DRAG DROP – You are planning projects for three customers. Each customer’s preferred process for work items is shown in the following table.
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 11
The customers all plan to use Azure DevOps for work item management. Which work item process should you use for each customer? To answer, drag the appropriate work item process to the correct customers. Each work item process may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 11.1
12. Your development team is building a new web solution by using the Microsoft Visual Studio integrated development environment (IDE). You need to make a custom package available to all the developers. The package must be managed centrally, and the latest version must be available for consumption in Visual Studio automatically. Which three actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Publish the package to a feed.
B. Create a new feed in Azure Artifacts.
C. Upload a package to a Git repository.
D. Add the package URL to the Environment settings in Visual Studio.
E. Add the package URL to the NuGet Package Manager settings in Visual Studio.
F. Create a Git repository in Azure Repos.

Answer: A B E

13. You have a GitHub repository. You create a new repository in Azure DevOps. You need to recommend a procedure to clone the repository from GitHub to Azure DevOps. What should you recommend?

A. Create a pull request.
B. Create a webhook.
C. Create a service connection for GitHub.
D. From Import a Git repository, click Import.
E. Create a personal access token in Azure DevOps.

Answer: D

14. Your company is concerned that when developers introduce open source libraries, it creates licensing compliance issues. You need to add an automated process to the build pipeline to detect when common open source libraries are added to the code base. What should you use?

A. SourceGear Vault
B. Jenkins
C. Microsoft Visual SourceSafe
D. WhiteSource Bolt

Answer: D

15. DRAG DROP – You need to recommend a solution for deploying charts by using Helm and Tiller to Azure Kubernetes Service (AKS) in an RBAC-enabled cluster. Which three commands should you recommend be run in sequence? To answer, move the appropriate commands from the list of commands to the answer area and arrange them in the correct order.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 15
16. DRAG DROP – Your company has a project in Azure DevOps. You plan to create a release pipeline that will deploy resources by using Azure Resource Manager templates. The templates will reference secrets stored in Azure Key Vault. You need to recommend a solution for accessing the secrets stored in the key vault during deployments. The solution must use the principle of least privilege. What should you include in the recommendation? To answer, drag the appropriate configurations to the correct targets. Each configuration may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 16
Answer:
Box 1: A Key Vault access policy
Box 2: A Key Vault access policy

17. DRAG DROP – You need to configure access to Azure DevOps agent pools to meet the following requirements:

  • Use a project agent pool when authoring build or release pipelines.
  • View the agent pool and agents of the organization.
  • Use the principle of least privilege.

Which role memberships are required for the Azure DevOps organization and the project? To answer, drag the appropriate role memberships to the correct targets. Each role membership may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 17

Answer:
Box 1: Reader
Box 2: User

18. You have a branch policy in a project in Azure DevOps. The policy requires that code always builds successfully. You need to ensure that a specific user can always merge changes to the master branch, even if the code fails to compile. The solution must use the principle of least privilege. What should you do?

A. Add the user to the Build Administrators group.
B. Add the user to the Project Administrators group.
C. From the Security settings of the repository, modify the access control for the user.
D. From the Security settings of the branch, modify the access control for the user.

Answer: D

19. Your company uses a Git repository in Azure Repos to manage the source code of a web application. The master branch is protected from direct updates. Developers work on new features in the topic branches. Because of the high volume of requested features, it is difficult to follow the history of the changes to the master branch. You need to enforce a pull request merge strategy. The strategy must meet the following requirements:

  • Consolidate commit histories.
  • Merge the changes into a single commit.

Which merge strategy should you use in the branch policy?

A. squash merge
B. fast-forward merge
C. Git fetch
D. no-fast-forward merge

Answer: A

20. Your company uses cloud-hosted Jenkins for builds. You need to ensure that Jenkins can retrieve source code from Azure Repos. Which three actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Create a webhook in Jenkins.
B. Add the Team Foundation Server (TFS) plug-in to Jenkins.
C. Add a domain to your Jenkins account.
D. Create a personal access token in your Azure DevOps account.
E. Create a service hook in Azure DevOps.

Answer: A

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *