Microsoft Azure Developer Associate Practice Exam Part 2

Microsoft Azure Developer Associate Practice Exam Part 2

Microsoft Azure Developer Associate Practice Exam Part 2

Notes: Hi all, Microsoft Azure Developer Associate AZ-204 Practice Exam Part 2 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Developer Associate Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-developer-associate-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-developer-associate-practice-exam-part-2

21. You develop a software as a service (SaaS) offering to manage photographs. Users upload photos to a web service which then stores the photos in Azure Storage Blob storage. The storage account type is General-purpose V2. When photos are uploaded, they must be processed to produce and save a mobile-friendly version of the image. The process to produce a mobile-friendly version of the image must start in less than one minute. You need to design the process that starts the photo processing. Solution: Move photo processing to an Azure Function triggered from the blob upload. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

22. You are developing an application that uses Azure Blob storage. The application must read the transaction logs of all the changes that occur to the blobs and the blob metadata in the storage account for auditing purposes. The changes must be in the order in which they occurred, include only create, update, delete, and copy operations and be retained for compliance reasons. You need to process the transaction logs asynchronously. What should you do?

A. Process all Azure Blob storage events by using Azure Event Grid with a subscriber Azure Function app.
B. Enable the change feed on the storage account and process all changes for available events.
C. Process all Azure Storage Analytics logs for successful blob events.
D. Use the Azure Monitor HTTP Data Collector API and scan the request body for successful blob events.

Answer: B

23. DRAG DROP – You plan to create a Docker image that runs an ASP.NET Core application named ContosoApp. You have a setup script named setupScript.ps1 and a series of application files including ContosoApp.dll. You need to create a Dockerfile document that meets the following requirements:
– Call setupScripts.ps1 when the container is built.
– Run ContosoApp.dll when the container starts.
The Dockerfile document must be created in the same folder where ContosoApp.dll and setupScript.ps1 are stored. Which five commands should you use to develop the solution? To answer, move the appropriate commands from the list of commands to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 23
Answer:
Box 1: CMD [..] Box 2: FROM microsoft/aspnetcore-build:latest
Box 3: WORKDIR /apps/ContosoApp –
Bxo 4: COPY ./ .
Box 5: RUN powershell ./setupScript.ps1

24. You are developing an Azure Function App that processes images that are uploaded to an Azure Blob container. Images must be processed as quickly as possible after they are uploaded, and the solution must minimize latency. You create code to process images when the Function App is triggered. You need to configure the Function App. What should you do?

A. Use an App Service plan. Configure the Function App to use an Azure Blob Storage input trigger.
B. Use a Consumption plan. Configure the Function App to use an Azure Blob Storage trigger.
C. Use a Consumption plan. Configure the Function App to use a Timer trigger.
D. Use an App Service plan. Configure the Function App to use an Azure Blob Storage trigger.
E. Use a Consumption plan. Configure the Function App to use an Azure Blob Storage input trigger.

Answer: D

25. HOTSPOT – You are configuring a new development environment for a Java application. The environment requires a Virtual Machine Scale Set (VMSS), several storage accounts, and networking components. The VMSS must not be created until the storage accounts have been successfully created and an associated load balancer and virtual network is configured. How should you complete the Azure Resource Manager template? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point. Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 25
Answer:
Box 1: copyIndex –
Box 2: copy –
Box 3: dependsOn –

26. HOTSPOT – You are developing an Azure Function App by using Visual Studio. The app will process orders input by an Azure Web App. The web app places the order information into Azure Queue Storage. You need to review the Azure Function App code shown below.
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 26
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 26.1
Answer: No Yes Yes Yes

27. DRAG DROP –
You are developing a solution for a hospital to support the following use cases:
– The most recent patient status details must be retrieved even if multiple users in different locations have updated the patient record.
– Patient health monitoring data retrieved must be the current version or the prior version.
– After a patient is discharged and all charges have been assessed, the patient billing record contains the final charges.
You provision a Cosmos DB NoSQL database and set the default consistency level for the database account to Strong. You set the value for Indexing Mode to Consistent. You need to minimize latency and any impact to the availability of the solution. You must override the default consistency level at the query level to meet the required consistency guarantees for the scenarios. Which consistency levels should you implement? To answer, drag the appropriate consistency levels to the correct requirements. Each consistency level may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. NOTE: Each correct selection is worth one point. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 27
Answer:
Box 1: Strong
Box 2: Bounded Staleness
Box 3: Eventual

28. HOTSPOT – You are configuring a development environment for your team. You deploy the latest Visual Studio image from the Azure Marketplace to your Azure subscription. The development environment requires several software development kits (SDKs) and third-party components to support application development across the organization. You install and customize the deployed virtual machine (VM) for your development team. The customized VM must be saved to allow provisioning of a new team member development environment. You need to save the customized VM for future provisioning. Which tools or services should you use? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point. Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 28
Answer:
Box 1: Azure Powershell
Box 2: Azure Blob Storage

29. You are preparing to deploy a website to an Azure Web App from a GitHub repository. The website includes static content generated by a script. You plan to use the Azure Web App continuous deployment feature. You need to run the static generation script before the website starts serving traffic. What are two possible ways to achieve this goal? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Add the path to the static content generation tool to WEBSITE_RUN_FROM_PACKAGE setting in the host.json file.
B. Add a PreBuild target in the websites csproj project file that runs the static content generation script.
C. Create a file named run.cmd in the folder /run that calls a script which generates the static content and deploys the website.
D. Create a file named .deployment in the root of the repository that calls a script which generates the static content and deploys the website.

Answer: C D

30. DRAG DROP – You are developing an application to use Azure Blob storage. You have configured Azure Blob storage to include change feeds. A copy of your storage account must be created in another region. Data must be copied from the current storage account to the new storage account directly between the storage servers. You need to create a copy of the storage account in another region and copy the data. In which order should you perform the actions? To answer, move all actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.
Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 30
Answer:
Box 1: Export a Resource Manager template
Box 2: Create a new template deployment
Box 3: Modify the template by changing the storage account name and region
Box 4: Deploy the template to create a new storage account in the target region
Box 5: Use AZCopy to copy the data to the new storage account

31. DRAG DROP –
You are preparing to deploy an Azure virtual machine (VM)-based application.
The VMs that run the application have the following requirements:
– When a VM is provisioned the firewall must be automatically configured before it can access Azure resources.
– Supporting services must be installed by using an Azure PowerShell script that is stored in Azure Storage.
You need to ensure that the requirements are met. Which features should you use? To answer, drag the appropriate features to the correct requirements. Each feature may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 31
Answer:
Box 1: Run command
Box 2: Hybrid Runbook Worker

32. HOTSPOT – A company is developing a Node.js web app. The web app code is hosted in a GitHub repository located at https://github.com/TailSpinToys/webapp.
The web app must be reviewed before it is moved to production. You must deploy the initial code release to a deployment slot named review. You need to create the web app and deploy the code.
How should you complete the commands? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 32
Answer:
Box 1: New-AzResourceGroup
Box 2: New-AzAppServicePlan
Box 3: New-AzWebApp
Box 4: New-AzWebAppslot

33. HOTSPOT – You are developing an application that needs access to an Azure virtual machine (VM). The access lifecycle for the application must be associated with the VM service instance.
You need to enable managed identity for the VM. How should you complete the PowerShell segment? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 33
Answer:
Box 1: -IdentityID
Box 2: $SystemAssigned

34. You develop a software as a service (SaaS) offering to manage photographs. Users upload photos to a web service which then stores the photos in Azure Storage Blob storage. The storage account type is General-purpose V2. When photos are uploaded, they must be processed to produce and save a mobile-friendly version of the image. The process to produce a mobile-friendly version of the image must start in less than one minute. You need to design the process that starts the photo processing. Solution: Create an Azure Function app that uses the Consumption hosting model and that is triggered from the blob upload. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

35. You develop Azure solutions. You must connect to a No-SQL globally-distributed database by using the .NET API. You need to create an object to configure and execute requests in the database. Which code segment should you use?

A. new Container(EndpointUri, PrimaryKey);
B. new Database(EndpointUri, PrimaryKey);
C. new CosmosClient(EndpointUri, PrimaryKey);

Answer: C

36. DRAG DROP – You are developing a new page for a website that uses Azure Cosmos DB for data storage. The feature uses documents that have the following format:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 36
You must display data for the new page in a specific order. You create the following query for the page:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 36.1
You need to configure a Cosmos DB policy to support the query. How should you configure the policy? To answer, drag the appropriate JSON segments to the correct locations. Each JSON segment may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 36.2
Answer:
Box 1: compositeIndexes
Box 2: ascending

37. HOTSPOT – You are building a traffic monitoring system that monitors traffic along six highways. The system produces time series analysis-based reports for each highway. Data from traffic sensors are stored in Azure Event Hub. Traffic data is consumed by four departments. Each department has an Azure Web App that displays the time series-based reports and contains a WebJob that processes the incoming data from Event Hub. All Web Apps run on App Service Plans with three instances. Data throughput must be maximized. Latency must be minimized. You need to implement the Azure Event Hub. Which settings should you use? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 37
Answer:
Box 1: 6
Box 2: Highway

38. DRAG DROP – You are developing a microservices solution. You plan to deploy the solution to a multi node Azure Kubernetes Service (AKS) cluster. You need to deploy a solution that includes the following features:
– reverse proxy capabilities.
– configurable traffic routing.
– TLS termination with a custom certificate.
Which components should you use? To answer, drag the appropriate components to the correct requirements. Each component may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 38
Answer:
Box 1: Helm
Box 2: Kubectl
Box 3: Ingress Controller

39. DRAG DROP –
You are implementing an order processing system. A point of sale application publishes orders to topics in an Azure Service Bus queue. The Label property for the topic includes the following data:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 39
The system has the following requirements for subscriptions:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 39.1
You need to implement filtering and maximize throughput while evaluating filters. Which filter types should you implement? To answer, drag the appropriate filter types to the correct subscriptions. Each filter type may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 39.2
Answer:
Box 1: CorrelationFilter
Box 2: SQLFilter
Box 3: SQLFilter
Box 4: SQLFilter
Box 5: No Filter

40. DRAG DROP – Your company has several websites that use a company logo image. You use Azure Content Delivery Network (CDN) to store the static image. You need to determine the correct process of how the CDN and the Point of Presence (POP) server will distribute the image and list the items in the correct order. In which order do the actions occur? To answer, move all actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 40
Answer:
Boxes in order 2->1->4->3

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *