Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam Part 2

Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam Part 2

Notes: Hi all, Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam AZ-900 Part 2 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Fundamentals Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

For PDF Version:
Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam-part-3

31. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 31
Answer: No Yes No

32. Your company plans to deploy several custom applications to Azure. The applications will provide invoicing services to the customers of the company. Each application will have several prerequisite applications and services installed. You need to recommend a cloud deployment solution for all the applications. What should you recommend?

A. Software as a Service (SaaS)
B. Platform as a Service (PaaS)
C. Infrastructure as a Service (laaS)

Answer: B

33. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 33
Answer: No Yes Yes

34. HOTSPOT –
To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 34
Answer: platform as a service (PaaS)
35. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 35
Answer: No Yes No

36. You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more scale sets. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

37. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 37
Answer: Yes No Yes

38. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 38
Answer: Yes No No

39. This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct. An Azure region contains one or more data centers that are connected by using a low-latency network. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select No change is needed. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

A. No change is needed
B. Is found in each country where Microsoft has a subsidiary office
C. Can be found in every country in Europe and the Americas only
D. Contains one or more data centers that are connected by using a high-latency network

Answer: A

40. HOTSPOT –
To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 40
Answer: Be deployed to a separate virtual network

41. HOTSPOT –
To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 41
42. You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more availability zones. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

43. This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct. One of the benefits of Azure SQL Data Warehouse is that high availability is built into the platform. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select No change is needed. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

A. No change is needed
B. automatic scaling
C. data compression
D. versioning

Answer: B

44. You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more regions. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

45. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 45
Answer: No Yes Yes

46. You plan to store 20 TB of data in Azure. The data will be accessed infrequently and visualized by using Microsoft Power BI. You need to recommend a storage solution for the data. Which two solutions should you recommend? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Azure Data Lake
B. Azure Cosmos DB
C. Azure SQL Data Warehouse
D. Azure SQL Database
E. Azure Database for PostgreSQL

Answer: A C

47. HOTSPOT –
You have an Azure environment that contains 10 web apps. To which URL should you connect to manage all the Azure resources? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 47
48. You need to identify the type of failure for which an Azure Availability Zone can be used to protect access to Azure services. What should you identify?

A. a physical server failure
B. an Azure region failure
C. a storage failure
D. an Azure data center failure

Answer: D

49. HOTSPOT –
You plan to extend your company network to Azure. The network contains a VPN appliance that uses an IP address of 131.107.200.1.
You need to create an Azure resource that defines the VPN appliance in Azure. Which Azure resource should you create? To answer, select the appropriate resource in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 49
Answer: Local network gateways

50. You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to two or more resource groups. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *