Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 3

Azure304-Practice Exam Series

Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 3

Notes: Hi all, Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 3 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Architect Design Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-3
Part 4: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-4
Part 5: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-5
Part 6: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-6
Part 7: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-7

81. You plan to store data in Azure Blob storage for many years. The stored data will be accessed rarely. You need to ensure that the data in Blob storage is always available for immediate access. The solution must minimize storage costs. Which storage tier should you use?

A. Cool
B. Archive
C. Hot

Answer: A

82. HOTSPOT – You have a virtual machine scale set named SS1. You configure auto scaling as shown in the following exhibit.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 82
You configure the scale out and scale in rules to have a duration of 10 minutes and a cool down time of 10 minutes. Use the drop-down menus to select the answer choice that answers each question based on the information presented in the graphic. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 82.1

Answer:
Box 1: 10 minutes
Box 2: 9

83. HOTSPOT – You have 20 Azure virtual machines that run Windows Server 2016 based on a custom virtual machine image. Each virtual machine hosts an instance of a VSS- capable web app that was developed in-house. Each instance is accessed by using a public endpoint. Each instance uses a separate database. The average database size is 200 GB. You need to design a disaster recovery solution for individual instances. The solution must meet the following requirements:
– Provide a recovery time objective (RTO) of six hours
– Provide a recovery point objective (RPO) of eight hours
– Support recovery to a different Azure region
– Support VSS-based backups
– Minimize costs
What should you include in the recommendation? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 83

Answer:
Box 1: Scheduled backups by using an Azure Backup agent
Box 2: Recovery Service Vault

84. HOTSPOT –
You plan to deploy the backup policy shown in the following exhibit.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 84
Use the drop-down menus to select the answer choice that completes each statement based on the information presented in the graphic. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 84.1

Answer:
Box 1: 36 months
Box 2: 1 day

85. HOTSPOT –
You have databases in Azure as shown in the following table.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 85
You are designing a data retention policy. You need to identify which databases can retain a daily backup for up to 35 days and which databases can retain monthly backups for up to 120 months. Which databases should you identify? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 85.1

Answer:
Box 1: SQLdb2 and SQLdb3 only
Box 2: SQLdb1, SQLdb2 and SQLdb3 only

86. DRAG DROP –
You plan to import data from your on-premises environment into Azure. The data is shown in the following table.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 86
What should you recommend using to migrate the data? To answer, drag the appropriate tools to the correct data sources. Each tool may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 86.1

Answer:
Box 1: Data Migration Assistant
Box 2: Azure Cosmos DB Migration Tool

87. You have an on-premises deployment of MongoDB. You plan to migrate MongoDB to an Azure Cosmos DB account that uses the MongoDB API. You need to recommend a solution for migrating MongoDB to Azure Cosmos DB. What should you include in the recommendation?

A. mongorestore
B. Data Migration Assistant
C. Azure Storage Explorer
D. Azure Cosmos DB Data Migration Tool

Answer: A

88. Your company plans to publish APIs for its services by using Azure API Management. You discover that service responses include the AspNet-Version header. You need to recommend a solution to remove AspNet-Version from the response of the published APIs. What should you include in the recommendation?

A. a new product
B. a modification to the URL scheme
C. a new policy
D. a new revision

Answer: C

89. Your company has 300 virtual machines hosted in a Vmware environment. The virtual machines vary in size and have various utilization levels. You plan to move all the virtual machines to
Azure. You need to recommend how many and what size Azure virtual machines will be required to move the current workloads to Azure. The solution must minimize administrative effort. What should you use to make the recommendation?

A. Azure Advisor
B. Azure Migrate
C. Azure Pricing calculator
D. Azure Cost Management

Answer: B

90. You are designing an Azure solution for a company that wants to move a .NET Core web application from an on-premises data center to Azure. The web application relies on a Microsoft SQL Server 2016 database on Windows Server 2016. The database server will not move to Azure. A separate networking team is responsible for configuring network permissions. The company uses Azure ExpressRoute and has an ExpressRoute gateway connected to an Azure virtual network named VNET1. You need to recommend a solution for deploying the web application. Solution: Deploy the web application to a web app hosted in a Standard App Service plan. Create and configure an Azure App Service Hybrid Connections endpoint. On the on-premises network, deploy the Hybrid Connection Manager. Configure the Hybrid Connection Manager to access both the Hybrid Connection endpoint and the SQL Server instance. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

91. DRAG DROP –
You plan to import data from your on-premises environment into Azure. The data is shown in the following table.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 91
What should you recommend using to migrate the data? To answer, drag the appropriate tools to the correct data sources. Each tool may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 91.1

Answer:
To Azure SQL – Data Migration Assistant
To Cosmos DB – Cosmos DB Migration Tool

92. You have an on-premises deployment of MongoDB. You plan to migrate MongoDB to an Azure Cosmos DB account that uses the MongoDB API. You need to recommend a solution for migrating MongoDB to Azure Cosmos DB. What should you include in the recommendation?

A. mongorestore
B. Data Migration Assistant
C. Azure Storage Explorer
D. Azure Cosmos DB Data Migration Tool

Answer: D

93. Your company plans to publish APIs for its services by using Azure API Management. You discover that service responses include the AspNet-Version header. You need to recommend a solution to remove AspNet-Version from the response of the published APIs. What should you include in the recommendation?

A. a new product
B. a modification to the URL scheme
C. a new policy
D. a new revision

Answer: C

94. Your company has 300 virtual machines hosted in a Vmware environment. The virtual machines vary in size and have various utilization levels. You plan to move all the virtual machines to Azure. You need to recommend how many and what size Azure virtual machines will be required to move the current workloads to Azure. The solution must minimize administrative effort. What should you use to make the recommendation?

A. Azure Advisor
B. Azure Migrate
C. Azure Pricing calculator
D. Azure Cost Management

Answer: B

95. You are designing an Azure solution for a company that wants to move a .NET Core web application from an on-premises data center to Azure. The web application relies on a Microsoft SQL Server 2016 database on Windows Server 2016. The database server will not move to Azure. A separate networking team is responsible for configuring network permissions. The company uses Azure ExpressRoute and has an ExpressRoute gateway connected to an Azure virtual network named VNET1. You need to recommend a solution for deploying the web application.
Solution: Deploy the web application to a web app hosted in a Standard App Service plan. Create and configure an Azure App Service Hybrid Connections endpoint.
On the on-premises network, deploy the Hybrid Connection Manager. Configure the Hybrid Connection Manager to access both the Hybrid Connection endpoint and the SQL Server instance. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

96. A company has custom ASP.NET and Java applications that run old versions of Windows and Linux. The company plans to place applications in containers. You need to design a solution that
includes networking, service discovery, and load balancing for the applications. The solution must support storage orchestration. Solution: You create an Azure virtual network, public IP address, and load balancer. Then add virtual machines (VMs) to the solution and deploy individual containers on them. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

97. A company has custom ASP.NET and Java applications that run old versions of Windows and Linux. The company plans to place applications in containers. You need to design a solution that includes networking, service discovery, and load balancing for the applications. The solution must support storage orchestration. Solution: Deploy a Kubernetes cluster that has the desired number of instances of the applications. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

98. A company has custom ASP.NET and Java applications that run old versions of Windows and Linux. The company plans to place applications in containers. You need to design a solution that includes networking, service discovery, and load balancing for the applications. The solution must support storage orchestration. Solution: You deploy each application to an Azure Container instance. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

99. HOTSPOT –
You have a web application that uses a MongoDB database. You plan to migrate the web application to Azure. You must migrate to Cosmos DB while minimizing code and configuration changes. You need to design the Cosmos DB configuration.
What should you recommend? To answer, select the appropriate values in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 99

Answer:
Box 1: Account
Box 2: MongoDB API

100. You manage an application instance. The application consumes data from multiple databases. Application code references database tables using a combination of the server, database, and table name. You need to migrate the application instance to Azure. What are two possible ways to achieve this goal? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. SQL Server Stretch Database
B. SQL Server in an Azure virtual machine
C. Azure SQL Database
D. SQL Managed Instance

Answer: B D

101. You have 100 Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS) packages that are configured to use 10 on-premises SQL Server databases as their destinations. You plan to migrate the 10 on-premises databases to Azure SQL Database. You need to recommend a solution to host the SSIS packages in Azure. The solution must ensure that the packages can target the SQL Database instances as their destinations. What should you include in the recommendation?

A. SQL Server Migration Assistant (SSMA)
B. Azure Data Factory
C. Data Migration Assistant
D. Azure Data Catalog

Answer: B

102. A company has custom ASP.NET and Java applications that run on old versions of Windows and Linux. The company plans to place applications in containers. You need to design a solution that includes networking, service discovery, and load balancing for the applications. The solution must support storage orchestration. Solution: You deploy each application to an Azure Web App that has container support. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

103. HOTSPOT –
Your company develops a web service that is deployed to an Azure virtual machine named VM1. The web service allows an API to access real-time data from VM1. The current virtual machine deployment is shown in the Deployment exhibit. (Click the Deployment tab).
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 103
The chief technology officer (CTO) sends you the following email message: “Our developers have deployed the web service to a virtual machine named VM1. Testing has shown that the APIs are accessible from VM1 and VM2. Our partners must be able to connect to the API over the Internet. Partners will use this data in applications that they develop”. You deploy an Azure API Management (APIM) service. The relevant API Management configuration is shown in the API exhibit. (Click the API tab).
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 103.1
Answer: Yes Yes No

104. HOTSPOT – You have the application architecture shown in the following exhibit.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 104
Use the drop-down menus to select a choice that completes each statement based on the information presented in the graphic. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 104.1

Answer:
Box 1: Modify the Azure Traffic Manager routing method
Box 2: Endpoint monitor settings in the Traffic Manager

105. HOTSPOT – You are designing a solution for a stateless front-end application named Application1. Application1 will be hosted on two Azure virtual machines named VM1 and VM2. You plan to load balance connections to VM1 and VM2 from the Internet by using one Azure load balancer. You need to recommend the minimum number of required public IP addresses. How many public IP addresses should you recommend using for each resource? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 105

Answer: 1 0 0

106. You need to recommend a data storage solution that meets the following requirements:
– Ensures that application can access the data by using a REST connection
– Hosts 20 independent tables of varying sizes and usage patterns
– Automatically replicates the data to a second Azure region
– Minimizes costs
What should you recommend?

A. an Azure SQL Database elastic database pool that uses active geo-replication
B. tables in an Azure Storage account that uses geo-redundant storage (GRS)
C. tables in an Azure Storage account that use read-access geo-redundant storage (RA-GR)
D. an Azure SQL database that uses active geo-replication

Answer: B

107. You deploy two instances of an Azure web app. One instance is in the East US Azure region and the other instance is in the West US Azure region. The web app uses Azure Blob storage to deliver large files to end users. You need to recommend a solution for delivering the files to the users. The solution must meet the following requirements:
– Ensure that the users receive files from the same region as the web app that they access.
– Ensure that the files only need to be updated once.
– Minimize costs.
What should you include in the recommendation?

A. Azure File Sync
B. Distributed File System (DFS)
C. read-access geo-redundant storage (RA-GRS)
D. geo-redundant storage (GRS)

Answer: C

108. Your company has an on-premises Windows HPC cluster. The cluster runs an intrinsically parallel, compute-intensive workload that performs financial risk modelling. You plan to migrate the workload to Azure Batch. You need to design a solution that will support the workload. The solution must meet the following requirements:
– Support the large-scale parallel execution of Azure Batch jobs.
– Minimize cost.
What should you include in the solution?

A. Basic A-series virtual machines
B. low-priority virtual machines
C. burstable virtual machines
D. Azure virtual machine sizes that support the Message Passing Interface (MPI) API

Answer: B

109. DRAG DROP – Your company has users who work remotely from laptops. You plan to move some of the applications accessed by the remote users to Azure virtual machines. The users will access the applications in Azure by using a point-to-site VPN connection. You will use certificates generated from an on-premises-based certification authority (CA). You need to recommend which certificates are required for the deployment. What should you include in the recommendation? To answer, drag the appropriate certificates to the correct targets. Each certificate may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 109

Answer:
Box 1: A root CA certificate that has a private key
Box 2: A user certified that has the private key
Box 3: A root CA Certificate that has the public key

110. DRAG DROP – You have an Azure subscription. The subscription contains Azure virtual machines that run Windows Server 2016 and Linux. You need to use Azure Log Analytics design an alerting strategy for security-related events. Which Log Analytics tables should you query? To answer, drag the appropriate tables to the correct log types. Each value may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 110

Answer:
Box 1: Information sent to the Windows event logging system.
Box 2: Information sent to the Linux event logging system.

111. HOTSPOT – You have the network topology shown in the following exhibit.
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 111
You have a user-defined route that has a default route of 0.0.0.0/0 and the next hop set to the network virtual appliance. You configure the Azure Storage account to use virtual network service endpoints. For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 111.1

Answer: Yes No No

112. You are designing a container solution in Azure that will include two containers. One container will host a web API that will be available to the public. The other container will perform health monitoring of the web API and will remain private. The two containers will be deployed together as a group. You need to recommend a compute service for the containers. The solution must minimize costs and maintenance overhead. What should you include in the recommendation?

A. Azure Service Fabric
B. Azure Container Service
C. Azure Kubernetes Service (AKS)
D. Azure Container Instances

Answer: D

113. HOTSPOT – Your company has three branch offices and an Azure subscription. Each branch office contains a Hyper-V host that hosts application servers. You need to recommend a storage solution for the branch offices. The solution must ensure that the application servers can connect to a central storage device by using iSCSI connections. Data saved to the iSCSI storage device from the application servers must be uploaded to Azure automatically. Which components should you include in the recommendation? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 113

Answer:
Box 1: Azure StorSimple Virtual Array
Box 2: Azure Storage account

114. DRAG DROP –
You have an on-premises network that uses an IP address space of 172.16.0.0/16. You plan to deploy 25 virtual machines to a new Azure subscription. You identify the following technical requirements:
– All Azure virtual machines must be placed on the same subnet named Subnet1.
– All the Azure virtual machines must be able to communicate with all on-premises servers.
– The servers must be able to communicate between the on-premises network and Azure by using a site-to-site VPN.
You need to recommend a subnet design that meets the technical requirements. What should you include in the recommendation? To answer, drag the appropriate network addresses to the correct subnets. Each network address may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 114

Answer:
Box 1: 192.168.0.0/24
Box 2: 192.168.1.0/28

115. You are migrating an on-premises application to Azure. One component of the application is a legacy Windows native executable that performs image processing. The image processing application must run every hour. During times that the image processing application is not running, it should not be consuming any Azure compute resources. You need to ensure that the image processing application runs correctly every hour. Solution: Create an Azure WebJob that runs the image processing application every hour. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

116. You are migrating an on-premises application to Azure. One component of the application is a legacy Windows native executable that performs image processing. The image processing application must run every hour. During times that the image processing application is not running, it should not be consuming any Azure compute resources. You need to ensure that the image processing application runs correctly every hour. Solution: Create an Azure Function to run the image processing application every hour. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

117. You are migrating an on-premises application to Azure. One component of the application is a legacy Windows native executable that performs image processing. The image processing application must run every hour. During times that the image processing application is not running, it should not be consuming any Azure compute resources. You need to ensure that the image processing application runs correctly every hour.
Solution: Create a Logic App to run the image processing application every hour. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

118. You are designing an Azure solution for a company that wants to move a .NET Core web application from an on-premises data center to Azure. The web application relies on a Microsoft SQL Server 2016 database on Windows Server 2016. The database server will not move to Azure. A separate networking team is responsible for configuring network permissions. The company uses Azure ExpressRoute and has an ExpressRoute gateway connected to an Azure virtual network named VNET1. You need to recommend a solution for deploying the web application. Solution: Deploy the web application to a web app hosted in a Premium App Service plan. Configure VNET Integration for the App Service plan. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

119. You are designing an Azure solution for a company that wants to move a .NET Core web application from an on-premises data center to Azure. The web application relies on a Microsoft SQL Server 2016 database on Windows Server 2016. The database server will not move to Azure. A separate networking team is responsible for configuring network permissions. The company uses Azure ExpressRoute and has an ExpressRoute gateway connected to an Azure virtual network named VNET1. You need to recommend a solution for deploying the web application.
Solution: Deploy the web application by using an Azure Kubernetes Service (AKS) container on VNET1.
Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

120. You are designing an Azure solution for a company that wants to move a .NET Core web application from an on-premises data center to Azure. The web application relies on a Microsoft SQL Server 2016 database on Windows Server 2016. The database server will not move to Azure. A separate networking team is responsible for configuring network permissions. The company uses Azure ExpressRoute and has an ExpressRoute gateway connected to an Azure virtual network named VNET1. You need to recommend a solution for deploying the web application.
Solution: Deploy the web application to a web app hosted in an isolated App Service plan on VNET1.
Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *