Microsoft Azure Administrator Practice Exam Part 1

Microsoft Azure Administrator Practice Exam Part 1

Notes: Hi all, Microsoft Azure Administrator AZ-104 Practice Exam Part 1 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Administrator AZ-104 Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

For PDF Version:
Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-administrator-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-administrator-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-administrator-practice-exam-part-3

1. You have an Azure subscription that contains the following users in an Azure Active Directory tenant named contoso.onmicrosoft.com:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 1
User1 creates a new Azure Active Directory tenant named external.contoso.onmicrosoft.com.
You need to create new user accounts in external.contoso.onmicrosoft.com.
Solution: You instruct User2 to create the user accounts. Does that meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

2. You have an Azure subscription that contains the following users in an Azure Active Directory tenant named contoso.onmicrosoft.com:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 2
User1 creates a new Azure Active Directory tenant named external.contoso.onmicrosoft.com.
You need to create new user accounts in external.contoso.onmicrosoft.com.
Solution: You instruct User4 to create the user accounts. Does that meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

3. You have an Azure subscription that contains the following users in an Azure Active Directory tenant named contoso.onmicrosoft.com:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 3
User1 creates a new Azure Active Directory tenant named external.contoso.onmicrosoft.com.
You need to create new user accounts in external.contoso.onmicrosoft.com.
Solution: You instruct User3 to create the user accounts. Does that meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

4. HOTSPOT –
You have an Azure subscription named Subscription1 that contains a resource group named RG1. In RG1, you create an internal load balancer named LB1 and a public load balancer named LB2. You need to ensure that an administrator named Admin1 can manage LB1 and LB2. The solution must follow the principle of least privilege.
Which role should you assign to Admin1 for each task? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 4
Answer:
Box 1: Network Contributor on RG1
Box 2: Network Contributor on RG1

5. You have an Azure subscription that contains an Azure Active Directory (Azure AD) tenant named contoso.com and an Azure Kubernetes Service (AKS) cluster named AKS1. An administrator reports that she is unable to grant access to AKS1 to the users in contoso.com.
You need to ensure that access to AKS1 can be granted to the contoso.com users. What should you do first?

A. From contoso.com, modify the Organization relationships settings.
B. From contoso.com, create an OAuth 2.0 authorization endpoint.
C. Recreate AKS1.
D. From AKS1, create a namespace.

Answer: B

6. You have a Microsoft 365 tenant and an Azure Active Directory (Azure AD) tenant named contoso.com.
You plan to grant three users named User1, User2, and User3 access to a temporary Microsoft SharePoint document library named Library1. You need to create groups for the users. The solution must ensure that the groups are deleted automatically after 180 days. Which two groups should you create? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. an Office 365 group that uses the Assigned membership type
B. a Security group that uses the Assigned membership type
C. an Office 365 group that uses the Dynamic User membership type
D. a Security group that uses the Dynamic User membership type
E. a Security group that uses the Dynamic Device membership type

Answer: A C

7. HOTSPOT –
You have an Azure Active Directory (Azure AD) tenant named contoso.com that contains the users shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 7
User3 is the owner of Group1.
Group2 is a member of Group1.
You configure an access review named Review1 as shown in the following exhibit:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 7.1
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 7.2
Answer: No No Yes

8. HOTSPOT –
You have the Azure management groups shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 8
You add Azure subscriptions to the management groups as shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 8.1
You create the Azure policies shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 8.2
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 8.3
Answer: No No Yes

9. You have an Azure policy as shown in the following exhibit:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 9
What is the effect of the policy?

A. You are prevented from creating Azure SQL servers anywhere in Subscription 1.
B. You can create Azure SQL servers in ContosoRG1 only.
C. You are prevented from creating Azure SQL Servers in ContosoRG1 only.
D. You can create Azure SQL servers in any resource group within Subscription 1.

Answer: B

10. HOTSPOT –
You have an Azure subscription that contains the resources shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 10
You assign a policy to RG6 as shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 10.1
To RG6, you apply the tag: RGroup: RG6. You deploy a virtual network named VNET2 to RG6. Which tags apply to VNET1 and VNET2? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 10.2
Answer:
Box 1: Department: D1 only
Box 2: Label: Value1 only

11. You have an Azure subscription named AZPT1 that contains the resources shown in the following table:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 11
You create a new Azure subscription named AZPT2. You need to identify which resources can be moved to AZPT2. Which resources should you identify?

A. VM1, storage1, VNET1, and VM1Managed only
B. VM1 and VM1Managed only
C. VM1, storage1, VNET1, VM1Managed, and RVAULT1
D. RVAULT1 only

Answer: C

12. You recently created a new Azure subscription that contains a user named Admin1. Admin1 attempts to deploy an Azure Marketplace resource by using an Azure Resource Manager template. Admin1 deploys the template by using Azure
PowerShell and receives the following error message: “User failed validation to purchase resources. Error message: “Legal terms have not been accepted for this item on this subscription. To accept legal terms, please go to the Azure portal (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=534873) and configure programmatic deployment for the Marketplace item or create it there for the first time.”
You need to ensure that Admin1 can deploy the Marketplace resource successfully. What should you do?

A. From Azure PowerShell, run the Set-AzApiManagementSubscription cmdlet
B. From the Azure portal, register the Microsoft.Marketplace resource provider
C. From Azure PowerShell, run the Set-AzMarketplaceTerms cmdlet
D. From the Azure portal, assign the Billing administrator role to Admin1

Answer: C

13. You have an Azure Active Directory (Azure AD) tenant that contains 5,000 user accounts. You create a new user account named AdminUser1. You need to assign the User administrator administrative role to AdminUser1. What should you do from the user account properties?

A. From the Licenses blade, assign a new license
B. From the Directory role blade, modify the directory role
C. From the Groups blade, invite the user account to a new group

Answer: B

14. You have an Azure Active Directory (Azure AD) tenant named contoso.onmicrosoft.com that contains 100 user accounts. You purchase 10 Azure AD Premium P2 licenses for the tenant. You need to ensure that 10 users can use all the Azure AD Premium features. What should you do?

A. From the Licenses blade of Azure AD, assign a license
B. From the Groups blade of each user, invite the users to a group
C. From the Azure AD domain, add an enterprise application
D. From the Directory role blade of each user, modify the directory role

Answer: A

15. You have an Azure subscription named Subscription1 and an on-premises deployment of Microsoft System Center Service Manager. Subscription1 contains a virtual machine named VM1. You need to ensure that an alert is set in Service Manager when the amount of available memory on VM1 is below 10 percent. What should you do first?

A. Create an automation runbook
B. Deploy a function app
C. Deploy the IT Service Management Connector (ITSM)
D. Create a notification

Answer: C

16. You sign up for Azure Active Directory (Azure AD) Premium. You need to add a user named admin1@contoso.com as an administrator on all the computers that will be joined to the Azure AD domain. What should you configure in Azure AD?

A. Device settings from the Devices blade
B. Providers from the MFA Server blade
C. User settings from the Users blade
D. General settings from the Groups blade

Answer: A

17. HOTSPOT –
You have Azure Active Directory tenant named Contoso.com that includes following users:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 17
Contoso.com includes following Windows 10 devices:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 17.1
You create following security groups in Contoso.com:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 17.2
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 17.3
Answer: No Yes No

18. You have an Azure subscription that contains a resource group named RG26.
RG26 is set to the West Europe location and is used to create temporary resources for a project. RG26 contains the resources shown in the following table.
Microsoft Azure Administrator AZ-104 Question 18
SQLDB01 is backed up to RGV1. When the project is complete, you attempt to delete RG26 from the Azure portal. The deletion fails. You need to delete RG26. What should you do first?

A. Delete VM1
B. Stop VM1
C. Stop the backup of SQLDB01
D. Delete sa001

Answer: C

19. You have an Azure subscription named Subscription1 that contains a virtual network named VNet1. VNet1 is in a resource group named RG1. Subscription1 has a user named User1. User1 has the following roles:

– Reader
– Security Admin

Security Reader –
You need to ensure that User1 can assign the Reader role for VNet1 to other users. What should you do?

A. Remove User1 from the Security Reader role for Subscription1. Assign User1 the Contributor role for RG1.
B. Assign User1 the Owner role for VNet1.
C. Remove User1 from the Security Reader and Reader roles for Subscription1.
D. Assign User1 the Network Contributor role for RG1.

Answer: B

20. You have an Azure Active Directory (Azure AD) tenant named contosocloud.onmicrosoft.com. Your company has a public DNS zone for contoso.com.
You add contoso.com as a custom domain name to Azure AD. You need to ensure that Azure can verify the domain name. Which type of DNS record should you create?

A. MX
B. NSEC
C. PTR
D. RRSIG

Answer: A

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *